У Престижбуд є доступні квартири по Є Оселі | ПрестижБуд
Поверніть ваш пристрій Поверніть ваш пристрій Для більш комфортного перегляду сайту

Престижбуд працює по програмі єОселя

03 February 2024

З часу запуску програми з доступного кредитування житла під держгарантії ставлення до неї трансформувалося від сумнівів та скепсису щодо ефективності до ентузіазму та успішних покупок. Її автори не приховували, що мета не лише підтримка певних категорій покупців, а й девелоперів, що продовжують працювати під час військового стану. єОселя виявилася першою та єдиною справді дієвою програмою з підтримки житлового кредитування за час Незалежності України. У цій статті ми, крім загальної інформації, поділимося власним досвідом та лайфхаками щодо єОселі.



Згідно статистики лише у 2023 році кількість щасливих власників квартир в новобудовах склала понад 5 тисяч (див схему 1). Як бачите, від мізерних 14 угод в лютому та січні, їх кількість зросла до майже тисячі у листопаді. Даних за грудень ще немає, та можна припустити, що кількість Є-осельних помешкань у перший місяць зими виявилася чималою. Географія угод очевидна - левова частка припадає на столицю та західні регіони України, зокрема Тернопільщину. Компанія "Престижбуд" одна з небагатьох, квартири яких отримують кредити по єОселі.


Схема 1 Кількість затверджених кредитів по Україні

  Інтерес до купівлі житла по цій програмі наші менеджери відзначили ще у 2022 році. Спочатку, це були поодинокі дзвінки від військових, що мають найкращі умови - від 3% річних та тривалий час кредиту, до 20 років. Згодом пропозиціями в наших будинках та можливістю скористатися єОселею зацікавилися рятувальники, поліцейські, медики та освітяни. Щоб відповідати критеріям кредитування довелося провести непрості узгодження з уповноваженими державою банками і врешті перша така угода відбулася у 2023 році. Це справді важливий та цікавий досвід для "Престижбуду". Наша компанія не бере участі в державних чи муніципальних тендерах, не претендує та не отримує бюджетних коштів. Завдяки довірі пайовиків у нас, з моменту заснування, не було потреби в жодних кредитах. Проте, така потреба є у багатьох наших покупців. Досі отримати кредит без захмарних відсотків не міг ніхто. З появою програми пільгового кредитування це стало реальністю


Хто може стати щасливим власником кредиту з компенсацією від держави? У першу чергу люди в формі: військові, правоохоронці, рятувальники та їх родини. Інша категорія - лікарі, вчителі і науковці, що працюють в державних та комунальних закладах медицини чи освіти. Детальна інформація про це є за посиланням, її переповідати не будемо.  Якщо ви  вважаєте, що підходите під критерії - пройдіть опитування в цифровому додатку "Дія". У більшості випадків вас повідомлять "Кредит затверджено" Ура!? На жаль ні. Далі візити та напружене й не дуже оптимістичне спілкування з банкірами з "Привату, "Укргазу чи "Ощаду". З нього ви дізнаєтеся, що отримати кошти на омріяне житло можуть лише ті, хто має високі та стабільні офіційні доходи. Наприклад від +20 000 грн зарплатні і в чоловіка і дружини. Неповнолітні діти чи старенькі батьки на утриманні, власний один чи два автомобілі, все що вимагає додаткових витрат лише зменшуватиме шанси на кредит. Банк розглядає апліканта єОселі як звичайного клієнта, що має віддати позичені кошти з відсотками і страхуються на випадок, якщо у держави, раптом, закінчаться кошти на фінансування програми. Маєте розуміти, що договір з банком підписуєте ви, а не держава. Вони лише компенсує частину % по кредиту.

 Ось наша рекомендація, якщо плануєте придбати квартиру від "Престижбуду" по єОселі"? Йти послідовно кроками, як описано в додатку Дія. Спершу отримати пропозиції від банків, а потім особисто завітати у відділення, поспілкуватися з спеціалістом, зібрати та пройти перевірку даних та документів. Лише після отриманого погодження суми кредиту і затвердження % по ньому йти до відділу продажів "Престижбуду". Без затвердженого банком погодження, що вам дадуть кредит, візит на будову це лише екскурсія.

Під програму "Є оселя" ми пропонуємо квартири у першій та другій чергах ЖК "Квартал Енергія". Це помешкання у під'їздах з 2 по 6 на різних поверхах за ціною від 30 до 34 тисяч гривень за м.кв. Ці під'їзди здані в експлуатацію. Тільки по них можна отримати кредит по єОселі. У інших наших ЖК такої можливості наразі немає, але може з'явитися в майбутньому. Ось посилання на планування в Кварталі Енергія.

Зауважте, ми консультуємо та сприяємо з документами для отримання кредиту. У нас є успішні кейси угод цій програмі з трьома великими державними банками. Ми знаємо їх вимоги до забудівника та покупця. Поки що найкращі відгуки від співпраці з "Приватбанком".

Серед нових власників квартир від "Престижбуду" по єОселі не лише військові. Є також медики та освітяни. Отримати кредит реально, якщо ви відповідаєте умовам. Звертайтеся в "Дію" і до банку, а тоді чекаємо у нас на офісі "Престижбуду".

Назад до списку новин